ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

TXANGURRU-KREPEAK

12/02/2024

min

FAMILIA: ZIZKA MIZKA BEROA

Entrantes y ensaladas: Entrantes y ensaladas
Primeros platos: Primeros platos
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

krustazeo

krustazeo

arrautzak

arrautzak

arraina

arraina

glutena

glutena

esnea

esnea

moluskuak

moluskuak

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Oliba-olioa, bizia
0.050 l
Tipula
0.20 kg
Porruak
1.0 ud
Azenarioa
0.10 kg
Piper gorria
0.13 kg
Buia
0.50 kg
Otarrainxka izoztua 24/32
0.20 kg
Brandy sukalderako
0.050 l
Gatz mehea
0.020 kg
Perrexil-sorta
0.10 ud
Ekilore-olioa, 0,2 gradu
0.10 l
KREPEAK
0.50 l
BEXAMEL SALTSA
0.10 l
SALTSA AMERIKARRA
0.25 l
Muskuilu ale izoztua
0.20 kg

Osagaiak: KREPEAK - 0.50 l

Osagaiak: BEXAMEL SALTSA - 0.10 l

Osagaiak: SALTSA AMERIKARRA - 0.25 l

Elaborazioa

AURREELABORAZIOAK

  • Desisoztera atera aurreko egunean txangurrua, muskuiluak eta otarrainxkak.(Egosi txangurrua freskoa/bizirik badago. Freskatu eta okela atera).
  • Egin krepe orea. Kamaran pausatzen utzi.
  • Zuritu eta xehetu tipula, azenarioa, porrua eta piper gorria brunoise erara. Gorde betegarria egiteko.
  • Zuritu eta xehetu fumeta egiteko barazkiak. Gorde.
  • Zuritu eta moztu saltsa amerikarra egiteko barazkiak. Gorde.
  • Muskuiluak garbitu, duten sokatxoa kenduz. Xehetu dadotxo txikietan.
  • Garbitu eta moztu porrua juliana finean.
  • Moztu porruaren berdea zerrenda finetan. Garbitu eta gorde.
  • Moztu perrexila brunoise erara. 

ELABORAZIOA

  • Mamitu krepeak (finak) krepeak egiteko zartaginean (3 krepe anoako)
  • Sueztitu betegarria prestatzeko barazkiak gogortasunaren arabera.
  • Sueztitu amerikar saltsa prestatzeko barazkiak, eta txigortu pixka bat .
  • Egosi otarrainxkak. Freskatu eta xehetu. Muskuiluak xehetu
  • Erantsi muskuiluak xehetuta otarrainxkak eta txangurru haragia barazkiei eta lameztatu.
  • Gehitu amerikar saltsa pixka bat ontzeko.
  • Egin 100 gr.ko bexamela eta betegarria trinkotu berarekin. Puntuan jarri.
  • Galdarraztatu porruaren zerrendak. Freskatu eta gorde.
  • Bete krepeak, bakoitzean 2 koilarakada betegarriarekin eta itxi zakutxo forma emanez. Porruaren zerrendarekin lotu.(Aukeran hiruki forma eman ahal zaio, argazkian bazala)
  • Irineztetu porrua eta frijitu. Paper xurgatzailean gorde.
  • Egin perrexil-olioa.

ZERBITZUA

  • Laberatu krepeak.

PLATERATZEA

  • Jarri saltsa beroa platerean.
  • Ipini platerean 3 krepe.
  • Apaindu perrexil-olio haritxo batekin eta hautseztatu perrexilarekin.

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
288.7kcal
Karbohidratoak
2.04g
Proteinak
0.26g
Koipeak
31.09g
Koipeak
31.09g
Zuntza
0.04g
Gantz azido aseak
3.95g
Gantz azido monoasegabeak
11.2g
Gantz azido poliasegabeak
14.64g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
0.95mg
Burdina
0.64mg
Zinka
0.95mg
A bitamina
0.94ug
C bitamina
0.0g
Azido folikoa
0.5ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.