ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

BARAZKI ETA IZOKIN TXIFONADA (Eguneko Menua)

07/06/2024

min

FAMILIA: ENTSALADAK

Entrantes y ensaladas: Entrantes y ensaladas
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

arrautzak

arrautzak

arraina

arraina

glutena

glutena

ziapea

ziapea

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Kuiatxoa
0.25 kg
Azenarioa
0.13 kg
Basa-frantsesporrua
250 g
Izokin keztatua
0.40 kg
Uraza
0.50 ud
Txikoria gorria
0.50 ud
Cherry Tomatetxoak
0.25 kg
Ogi barra
0.50 ud
Eneldoa
0.10 g
CONCASSE TOMATEA
0.40 kg
HORNITUTAKO OZPIN OLIOA
0.12 l

Osagaiak: CONCASSE TOMATEA - 0.40 kg

Elaborazioa

AURREELABORAZIOAK

  • Kuiatxoak moztu luzetara xerra finetan mozteko makinaren laguntzarekin.
  • Azenarioak moztu era berean.
  • Zuritu gari-zainzuriak.
  • Eskalopatu izokina eta 2 cm ko zerrendatan moztu. Gorde.
  • Garbitu eta higienizatu uhazak eta txikoria. 2 cm-ko zerrendatan moztu eta gorde.
  • Erdibitu Cherry tomateak. Gorde.
  • Hornitutako ozpin-olioa egin, aneta gehitu eta gorde.
  • Garbitu tomateak, gurutze formako mozketa egin azalean eta galdarraztatu. Freskatu, zuritu, haziak kendu eta brunoisean zatitu mamia. Gorde.
  • Berakatza zuritu eta brunoisean moztu. Gorde.
  • Baguettea: izoztuta dagoela nahi dugun luzerako xafla oso finak egin ebakitzeko makinaren laguntzarekin.

ELABORAZIOA

  • Galdarraztatu kuiatxo xaflak, freskatu eta gorde.
  • Galdarraztatu azenario xaflak, freskatu eta gorde.
  • Galdarraztatu gari-zainzuriak (edo salteatu olio apur batekin). 3 zatitan ebaki. Gorde.
  • Concasse tomatea egin: berakatza sueztitu eta tomatea gehitu. Dena batera kozinatu eta gatz puntua eman. Gorde.
  • Baguette: labeko plaka batean zabaldu eta piperbeltzarekin ondu (zuria edo beltza). Azukre beltz pixka batekin hautseztatu eta laberatu pixka bat lehortu eta txigortu arte. Gorde. Kurruskari horien ordez, pikatoste frijituak egin daitezk. 

PLATERERATZEA

  • Plater erdian concassé tomate apur bat ipini.
  • Gainetik beste barazki guztiak kokatu modu txukunean..
  • Izokin xaflak kokatu era politean. 
  • Hornitutako ozpin-olioarekin apailatu.
  • Ogi kurruskari bat edo bi jarri bertikalki. (edo pikatosteak)

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
462.16kcal
Karbohidratoak
16.12g
Proteinak
18.13g
Koipeak
33.63g
Koipeak
33.63g
Zuntza
11.6g
Gantz azido aseak
5.43g
Gantz azido monoasegabeak
16.47g
Gantz azido poliasegabeak
8.51g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
298.76mg
Burdina
12.44mg
Zinka
2.7mg
A bitamina
123.58ug
C bitamina
37.87g
Azido folikoa
182.15ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.