ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

HEGALUZEA PLANTXAN CONCASSE TOMATEAREKIN

12/02/2024

min

FAMILIA: ARRAINAK

Segundos platos, pescado: Segundos platos, pescado
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

arraina

arraina

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Hegaluzea
0.90 kg
Berakatza, burua
0.30 ud
Pipermin lehorra
3.0 g
Perrexil-sorta
0.10 ud
Oliba-olioa, bizia
0.10 l
Ozpina
0.012 l
Albaka
0.0 g
Lekak.
0.10 kg
Azenarioa
0.10 kg
Kuiatxoa
0.15 kg
CONCASSE TOMATEA
0.50 kg

Elaborazioa

AURREELABORAZIOAK

  • Hegaluzea aurreelaboratu eta 4 solomo atera.
  • Solomoak xerretan moztu. Gorde.
  • Lekak eta azenarioa, ahalik eta berdintsuen, julianan moztu. Gorde.
  • Kuiatxoa biribildu. Gorde.
  • Aurreelaboratu concasse tomatea egiteko osagaiak. Gorde.
  • Aurreelaboratu saltsa bilbotarra prestatzeko osagaiak. Gorde.
  • Baratxuria brunoisean moztu. Gorde.
  • Perrexila brunoisean moztu. Gorde.

ELABORAZIOA

  • Concasse tomatea prestatu.
  • Saltsa bilbotarra prestatu.
  • Egosi ingeles erara azenarioa eta lekak banatuta eta baita kuiatxo biribilduak ere. Gorde.

ZERBITZUA

  • Gatza bota hegaluzeari eta plantxan markatu gorritu arte; erretilu batean jarri eta fumet edo ardo zuri apur bat gehitu; labean sartu 180 ºC-an.
  • Salteatu barazki guztiak elkarrekin oliba-olio apur batekin eta brunoisean moztutako baratxuriarekin.
  • Concasse tomatea eta saltsa bilbotarra berotu.

PLATERERATZEA

  • Plater atalean concasse tomatea jarri.
  • Jarri horren gainean hegaluze xerrak eta barazki salteatuak albo batera.
  • Hegaluzeari saltsa bilbotarra bota gainetik.
  • Hautseztatu perrexilez apaintzeko.

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
258.56kcal
Karbohidratoak
1.33g
Proteinak
0.88g
Koipeak
27.72g
Koipeak
27.72g
Zuntza
0.52g
Gantz azido aseak
3.76g
Gantz azido monoasegabeak
15.33g
Gantz azido poliasegabeak
7.38g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
6.99mg
Burdina
0.31mg
Zinka
0.38mg
A bitamina
14.77ug
C bitamina
4.57g
Azido folikoa
10.07ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.