ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

HUTSEAN KONFITATUTAKO BAKAILAOA BARAZKI SALTEATUEKIN ETA ITSASKIEN PIL-PILAREKIN (momentuan keztatua)

09/04/2024

min

FAMILIA: ARRAINAK

Segundos platos, pescado: Segundos platos, pescado
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

krustazeo

krustazeo

arraina

arraina

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 10 ano/unitate -arentzat

Bakailao gezatua Gamarra (Izoztua)
2.0 kg
Berakatza, burua
0.50 ud
Pipermin lehorra
0.10 g
Oliba-olioa, bizia
0.50 l
Basa-frantsesporrua
250 g
Belarri-perretxikoak
0.50 kg
Otarrainxka izoztua 24/32
0.75 kg
Tipulina
10 g
Urdaiazpikoa
0.13 kg
SALTSA AMERIKARRA
1.0 l
PIL-PIL SALTSA
1.0 l

Osagaiak: SALTSA AMERIKARRA - 1.0 l

Elaborazioa

  • Bakailao supremak lodiera antzekoa duten 4 zatitan moztu, ondo lehortu eta anoaz-anoa hutsean ontziratzeko poltsetan jarri oliba olioarekin, berakatz xerra batzuekin eta pipermin xerra batekin. Hutsean ontziratu eta hozkailuan gorde.
  • Amerikar saltsa egin.
  • Gari zainzuriak zuritu eta hiru zatitan moztu. Salteatu.
  • Perretxikoak juliana lodian zatitu eta salteatu.
  • Otarrainxkak zuritu eta 4 zatitan moztu. Dena erreserbatu.
  • Bakailaoa moztean lortutako soberakin guztiak oliba oliotan konfitatu eta pil-pila egin.
  • Urdaiazpiko onduaren gantz zati bat txikitu. Tipulina txikitu.

PLATEREZTATU:

          Zerbitzuan bakailaoa Roner-ean egosi 50º C-tan 10 minutu. Otarrainxkak txikitutako urdaiazpiko gantzarekin salteatu, zainzuri eta perretxiko salteatuak gehitu eta dena ondo berotu.

Topedun plater sakon batean jarri zainzuri baten punta erreserbatuz gero apaintzeko. Bakailaoa poltsatik atera eta hornidurakin ipini bolumena emanez. Pil-pilari amerikarra gehitu eta bakailaoa nahaste honekin napatu. Amerikarrarekin inguratu eta erreserbatutako zainzuri punta zutunik ipini bakailaoa euskarri duelarrik.

Tipulin txikituaz hautseztatu eta tipulin adar pare bat gurutzatu. Kanpana jarri eta ke piperekin keztatu. Berehala zerbitzatu.

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
1344.28kcal
Karbohidratoak
5.9g
Proteinak
4.7g
Koipeak
145.24g
Koipeak
145.24g
Zuntza
0.16g
Gantz azido aseak
20.96g
Gantz azido monoasegabeak
100.46g
Gantz azido poliasegabeak
17.43g
Kolesterola
8.86mg
Kaltzioa
4.82mg
Burdina
1.76mg
Zinka
3.08mg
A bitamina
0.37ug
C bitamina
1.05g
Azido folikoa
1.49ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.