ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

HEGALABURRA TOMATE- SORBETEAREKIN

12/06/2024

min

FAMILIA: ARRAINAK

Segundos platos, pescado: Segundos platos, pescado
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

arraina

arraina

glutena

glutena

esnea

esnea

soja

soja

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 10 ano/unitate -arentzat

Atun gorriaren solomoa
0.70 kg
Tipula ernamuina
1.0 ud
Tipuletak
9.0 ud
Gatz lodia
2.0 kg
Albaka
32 g
Azukrea
0.50 kg
Gurina
0.25 kg
Soia-saltsa 1
130 ml
Oliba-olioa, bizia
0.13 l
ALBAKA-OLIOA
0.13 l
TOMATE OZPIN-OLIOA
0.50 l
TOMATE ETA ALBAHAKA SORBETEA
0.50 l

Osagaiak: ALBAKA-OLIOA - 0.13 l

Osagaiak: TOMATE OZPIN-OLIOA - 0.50 l

Elaborazioa

AURREELABORAZIOAK

  • Hegalaburra dadotan moztu eta gorde.
  • Gatz larrian sartu 10-15 min(tamainaren arabera).
  • Atera, soberan dagoen gatza kendu eta ur hotzetan garbitu.
  • Lehortu eta oliotan murgildu bere kontserbaziorako (gutxienez 24h)
  • Tipula uztailetan moztu eta gorde.
  • Tomate ozpin-olioa egin eta gorde.
  • Albaka olioa egin eta gorde.
  • Tomate eta albaka sorbetea egin eta gorde.
  • Soja saltsa oliba olioarekin nahastu.

ELABORAZIOA

  • Olio berotan (ez dezala kerik bota) albaka hosto batzuk frijitu gardena eta kraskatsuak gelditu arte.
  • Tipuleta glaseatu, gurin, ur eta azukrearekin, bigun eta urre kolorea hartu arte.

PLATEREZTATU:

  • Plater batean tipuleta glaseatua ipini eta honen gainean 3 hegalabur dadotxo ondo lehorturik.
  • Soja olioarekin distira eman.
  • Hegalabur gainean kimuak jarri.
  • Alboan tomate izozki kenefa bat jarri paco-jet-ean turbinatutakoa.
  • Kenefa gainean albaka hosto frijitua ipini.
  • Apailatu tomate ozpin-olioarekin eta inguruan uztai bat irudikatu.
  • Albahaka olioarekin apaindu platera.

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
926.98kcal
Karbohidratoak
63.21g
Proteinak
15.57g
Koipeak
68.2g
Koipeak
68.2g
Zuntza
0.0g
Gantz azido aseak
11.05g
Gantz azido monoasegabeak
40.59g
Gantz azido poliasegabeak
13.41g
Kolesterola
33.6mg
Kaltzioa
28.55mg
Burdina
1.12mg
Zinka
1.15mg
A bitamina
42.25ug
C bitamina
0.0g
Azido folikoa
10.5ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.