ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

FOIE MICUIT-A

12/02/2024

min

FAMILIA: SARRERA HOTZAK

Entrantes y ensaladas: Entrantes y ensaladas
Primeros platos: Primeros platos
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

glutena

glutena

fruitu oskoldunak

fruitu oskoldunak

kakahuetea

kakahuetea

sesamo-aleak

sesamo-aleak

soja

soja

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 10 ano/unitate -arentzat 1 kgren baliokide direnak

Ahate gibela freskoa
1.0 kg
Gatz mehea
0.016 kg
Azukrea
0.0050 kg
Piperbetz zuri ehoa
0.0020 g
Kanela-hautsa
0.0020 g
Sukaldatzeko Oportoa
0.13 l
Brandy sukalderako
0.13 l
Jerez fino
0.13 ud

Elaborazioa

AURREELABORAZIOAK

  • Beti hozkailutik aurretik ateratako foie bat erabiliko dugu.
  • Bi lobuluak banatu eta zainak baztertuko ditugu, kontuan izanik ez dela gehiegi desegin behar.
  • Behin benak kenduta, gatzaz, piperbeltzaz, azukreaz eta kanelaz ondu (5-3-1-1-proportzioan. Ongarri guztiak, ontzi batean ondo nahastu behar dira gero ontzeko).
  • Ardo usaintsuekin (Oporto, Xerez…) eta brandy-az marinatu ordu batzutan.
  • Ordu batzuk pasa ondoren, 2 zilindro egin eta ondo estutuaz filmatu eta hoztu gogortu arte.
  •  Zilindro bakoitza hutsean ontziratu eta hozten utzi.

ELABORAZIOA

  • Termo-roner batean egosi,10-13 minutu 65ºC-tan. 
  • Ur-izotzetan berehala hoztu.
  • Hozkailuan kontserbatu edo eraitsi izoztu arte (emango zaion erabileraren arabera).

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
2.0kcal
Karbohidratoak
0.5g
Proteinak
0.0g
Koipeak
0.0g
Koipeak
0.0g
Zuntza
0.0g
Gantz azido aseak
0.0g
Gantz azido monoasegabeak
0.0g
Gantz azido poliasegabeak
0.01g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
0.0mg
Burdina
0.0mg
Zinka
0.0mg
A bitamina
0.0ug
C bitamina
0.0g
Azido folikoa
0.0ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.