ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

TXERRI-HANKA KURRUSKARIA SALTSA BIZKAITARRAREKIN

09/06/2021

min

FAMILIA: HARAGIAK

Segundos platos, carne: Segundos platos, carne
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

arrautzak

arrautzak

glutena

glutena

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Txerri-hankak
1,60 kg
Tipula
0,30 kg
Porruak
2,00 ud
Irin biguna
0,10 kg
Arrautzak
2,00 ud
Ogi birrindua
0,10 kg
Gatz mehea
0,02 kg
Ekilore-olioa, 0,2 gradu
0,15 l
Belarri-perretxikoak
0,40 kg
PIPERRADA
0,40 kg
SALTSA BIZKAITARRA
0,50 l

Osagaiak: PIPERRADA - 0,40 kg

Elaborazioa

AURREELABORAZIOAK

  • Garreztatu eta garbitu hankatxoak. Gorde
  • Zuritu eta xehetu paisana lodian tipula, azenarioa eta porruaren berdea. Gorde.
  • Xehetu perretxikoak dadotxoetan. Gorde. (Terrina)
  • Xehetu perretxikoak juliana erara. Gorde. (Hornigarria)
  • Zuritu eta xehetu barazkiak saltsa bizkaitarra prestatzeko. Gorde.
  • Zuritu eta xehetu tipula juliana erara piperrada egiteko. Gorde.
  • Zuritu, garbitu eta moztu porrua juliana fin-finean. Gorde.
  • Xehetu perrexila. Gorde.

 ELABORAZIOA

Aurreko egunean:

  • Egosi txerri-hankak presio eltzean 45 minutu. (3 ordu presio gabe). Egosketa saldatik atera, salda iragazi eta gorde terrina egiteko.
  • Hezurgabetu txerri-hankak kontu handiz. Zatitu dadotxoetan. Gorde.
  • Salteatu perretxikoak eta gatza bota ateratzean. Gorde

Terrinaren muntaia:

  • Tartekatu txerri-hanka geruzak eta perretxiko geruzak puding molde batean, joan salda "beroarekin" bustitzen moldea bete arte.
  • Sartu kamaran txerri-hanken gelatina gogortzeko.

Egunean bertan:

  • Prestatu piperrada.
  • Egin Bizkaitar Saltsa.
  • Salteatu perretxikoak hornigarri gisa.
  • Moldetik atera pudina eta nahi den forman moztu (Adib. argazkia), birrineztatu eta gorde.
  • Irineztatu porrua pixka bat eta kontu handiz frijitu. Gorde paper xurgatzailearen gainean.

ZERBITZUA

  • Frijitu terrina zatiak. Paper xurgatzailearen gainera atera.

PLATERERATZEA

  • Jarri bizkaitar saltsa plateraren gainean.
  • Ipini terrina zatiak platerean.
  • Ipini alde batera piperrada eta bestean perretxikoak.
  • Apaindu porru frijituarekin eta perrexil xehetuarekin hautseztatu.

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
NaNkcal
Karbohidratoak
NaNg
Proteinak
NaNg
Koipeak
NaNg
Koipeak
NaNg
Azukreak
NaNg
Gatza (Sodioa)
NaNmg
Azido folikoa
NaNug
C bitamina
NaNg
A bitamina
NaNug
Zinka
NaNmg
Burdina
NaNmg
Kaltzioa
NaNmg
Kolesterola
NaNmg
Gantz azido poliasegabeak
NaNg
Gantz azido monoasegabeak
NaNg
Gantz azido aseak
NaNg
Zuntza
NaNg

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.