ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

KUIA-KREMA URDAIAZPIKO ONDU FRIJITUAREKIN

10/06/2024

min

FAMILIA: KREMAK ETA PUREAK

BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

esnea

esnea

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Kuia
0.60 kg
Berakatza, burua
0.20 ud
Tipula
0.25 kg
Porruak
1.0 ud
Azenarioa
0.13 kg
Adar tomatea
0.20 kg
Patata
0.50 kg
Oliba-olioa, bizia
0.075 l
Esnegaina (harrotzekoa)
0.0050 l
Urdaiazpikoa
0.10 kg
HONDO ZURIA
1.3 l

Elaborazioa

AURREELABORAZIOAK

  • Zuritu eta xehetu tipula juliana erara. Gorde.
  • Zuritu eta xehetu azenarioa eta porrua ilargi erditan. Gorde.
  • Zuritu kuia, haziak kendu eta xehetu paisana erara. Gorde.
  • Zuritu, garbitu eta kraskatu patatak. Gorde.
  • Zuritu eta xehetu barazkiak paisana erara Hondo zuri bat egiteko (edo Barazki ondo bat). gorde.
  • Zuritu, garbitu eta xehetu porrua juliana finean. Gorde.
  • Moztu urdaiazpiko xerrak ebakitzeko makinan. Gorde.

ELABORAZIOA

  • Sueztitu barazkiak gogortasunaren arabera (tomatea tomate saltsagatik ordezka daiteke).
  • Barazkiak gorritzen hasten direnean kuia eta patata gehitu, sueztitu pixka bat eta busti hondoarekin estali arte. Su txikian irakin arazi osagai guztiak bigundu arte.
  • Xehatu eta txinotik iragazi. Altxatu eta puntua eman.
  • Kuia kurruskaria: Moztu kuia ebakitzeko makinan (ahal den finen). Lehortu daiteke mahai bero batean silpat baten gainean, beste silpat bat eta plaka bat gainean jarrita, edo frijitu eta paper xurgatzailearen gainera atera.
  • Irineztatu porrua pixka bat eta frijitu. Gorde.
  • Erdi-harrotu esnegaina. Sartu biberoi batean. Gorde.
  • Urdaiazpiko ondu frijitua: frijitu olio beroan eta paper xurgatzailera atera.
  • Lehortu labean 100 ºC-an urdaiazpiko ondua. Xehatu thermomixean urdaiazpiko-hautsa lortzeko. Gorde.

PLATERERATZEA

  • Ipini apaingarriak eta hornigarriak plater sakon batean (Adb. argazkia), plater zapalaren gainean.
  • Zerbitzatu krema sopa-ontzi batean plater baten gainean.

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
187.42kcal
Karbohidratoak
5.99g
Proteinak
5.85g
Koipeak
15.04g
Koipeak
15.04g
Zuntza
2.62g
Gantz azido aseak
2.43g
Gantz azido monoasegabeak
10.62g
Gantz azido poliasegabeak
1.28g
Kolesterola
14.18mg
Kaltzioa
31.8mg
Burdina
4.0mg
Zinka
3.34mg
A bitamina
153.12ug
C bitamina
14.68g
Azido folikoa
43.5ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.