ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

TXAHAL-MASAILAK ARDO BELTZAREKIN ETA PATATA PUREAREKIN

09/04/2024

min

FAMILIA: HARAGIAK

Segundos platos, carne: Segundos platos, carne
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

glutena

glutena

esnea

esnea

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Behi-masaila izoztua
1.3 kg
Gatz mehea
0.015 kg
Piperbeltz beltz ehoa
10 g
Irin biguna
0.075 kg
Ekilore-olioa, 0,2 gradu
0.10 l
Tipula
0.60 kg
Piper berdea
0.10 kg
Porruak
1.0 ud
Azenarioa
0.15 kg
Sukaldeko ardo beltza
0.50 l
HONDO ILUNA
1.5 l
PARMENTIER PUREA
0.50 kg

Osagaiak: HONDO ILUNA - 1.5 l

Elaborazioa

 AUREELABORAZIOAK

  • Gantza kendu masailei. Gorde.
  • Zuritu eta moztu masailak prestatzeko barazki ongarriak paisana erara. Gorde.
  • Zuritu eta moztu hondo iluna egiteko behar diren barazki ongarriak. Gorde.
  • Zuritu, garbitu eta xafla lodietan moztu patatak. Urez estalita gorde.
  • Xehetu perrexila. Gorde.

ELABORAZIOA

  • Hondo iluna martxan jarri.
  • Sueztitu barazkiak su bizian ondo txigortu arte baina erre gabe. Gorde.
  • Bota gatza eta piperbeltza masailei, irineztatu eta gorritu zartagin batean su bizian . Gorde.
  • Batu lapiko batean barazkiak eta masailak (edo presio-eltze batean) eta ardoarekin lurrindatu. Trinkotu.
  • Estali hondo ilunarekin eta utzi egosten bigundu arte.
  • Atera masailak eta hoztu.
  • Xehetu barazkiak saldarekin saltsa lortzeko. Txinotik iragazi eta puntua eman.
  • Egin parmentier purea. Maria bainuan mantendu. 

ZERBITZUA

  • Moztu masailak xerra lodietan.
  • Berotu masailak irakiten dagoen saltsan.

PLATERERATZEA

  • Maukarekin banatu purea plater ertze batean (edo koilararekin).
  • Ipini masailak platerean eta saltsa bota.
  • Hautseztatu perrexilarekin.

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
165.96kcal
Karbohidratoak
0.0g
Proteinak
0.0g
Koipeak
18.44g
Koipeak
18.44g
Zuntza
0.0g
Gantz azido aseak
2.22g
Gantz azido monoasegabeak
3.78g
Gantz azido poliasegabeak
11.69g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
0.0mg
Burdina
0.01mg
Zinka
0.18mg
A bitamina
0.79ug
C bitamina
0.0g
Azido folikoa
0.0ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.